Secrétaire à abattant, laqué Japonaise

Het betreft een meubel uit ca 1780.
Het meubel is vervaardigd van eikenhout en ingelegd met een diversiteit van fineersoorten, waaronder rozehout, satijnhout, mahoniehout, bois teinté en Japanse lakpanelen.

De stijlkenmerken

De secretaire staat op vier taps toelopende pootjes waarvan de voorste overhoeks geplaatst zijn onder de overhoekse stijlen. Het front van de secretaire kent zeer fraaie lakpanelen welke diverse Japanse taferelen uitbeelden, geflankeerd door verschillende houtsoorten. Alle lakpanelen bevinden zich nog in een uitstekende staat.

De klep vertoont aan de buitenkant dezelfde indeling en decoratie als de deurtjes. Aan de bovenkant bevindt zich een brede lade met een klein lakpaneel onder een tandlijst. Het fineer van zowel de boven- als ook de zijkant van het meubel is omlijst met verfijnde randjes van een ander soort fineer.

Het interieur

Achter de klep bevind zich in het midden een deurtje, welke eveneens is uitgevoerd met een lakpaneel. Aan beide zijde van het deurtje zijn drie laatjes geplaatst, alsmede enkele vakken.

De overhoekse stijlen, als ook de omrandingen in en rond de deurpanelen en de klep, zijn uitgevoerd in ‘bois teinté’, een zwarte laklaag. Aan de boven- en onderkant van de overhoekse stijlen bevinden zicht rozetten van verguld brons.

De afmetingen

Hoogte is 146,0cm
Breedte is 96,0cm
Diepte is 48,0cm.

Het meubel is verkocht.

secretaire louis seize japonais

secretaire louis seize japonais  secretaire louis seize japonais

secretaire japonais   secretaire japonais